Fotografering

Redo att ta ditt fotande till nästa nivå?

digital systemkamera

Först och främst, det är inte tekniken eller utrustningen som gör en bra bild, det är vad du fångar på den där bilden som är avgörande. Till och med en mobilkamera kan fånga ett bättre foto om du är precis bredvid personen du fångar med kameran än till exempel proffsfotografen 30 meter bort med superdyr utrustning.

Däremot vill jag ändock lägga in mina två ören för att med rätt utrustning kan du öka chanserna för att få ännu bättre bilder.  I den här artikeln kommer jag ge en liten introduktion till vad du kan titta på när du tröttnat på ditt standardkit. Den här artikeln handlar främst om dig som redan gått över till en digital systemkamera, är du fortfarande “fast” med en kompaktkamera (såsom canon ixus tex)så rekommenderas att läsa mer om DSLR om du är nyfiken.

Satsa på bra zoomobjektiv

Det bästa sättet att komplettera ditt första utrustning är, beroende på vad du har redan såklart, att satsa på bra zoom objektiv.  I denna artikel presenterar vi våra tre favoriter till Canon. Varför just Canon är främst på grund av att vi själva är Canon fantaster och synnerligen jag som skriver denna artikel. 

Canon Ef 24-70/2,8L USM

24-70/2,8L är ett utmärkt objektiv som verkligen tar ditt foto till nästa nivå, i alla fall när det gäller skärpa i detaljer och snabbhet när du jagar dina objekt. Bredden på detta L-glas utmärker sig verkligen för användning inom både porträtt och så kallad street/gatufoto. Ljusstyrkan gör det även väldigt smidigt att ha med på ljussvagare scenarion, den enda nackdelen är möjligtvis priset (som i nuläget är 12 995kr) och dess tyngd. Inte för inte detta glas skämtsamt kallas för en tegelsten.

Canon EF 24-105/4,0L IS USM

24-105/4,0L får du längre räckvidd men kan samtidigt med hjälp av 24mm brännvidden få ypperliga foton på nära håll. Fördelen med 24-105 är också att den har en lättare vikt än 24-70 kolossen, däremot lider den av lite högre bländare och riktigt mörka omgivningar kan bli knepigt att få med på ett snyggt sätt.

Lämna ett svar